محل تبلیغات شما

مختصری از زندگی نامه  حجت الاسلام و المسلمین الحاج سید حسن عادلی بلخابی

  1. ایشان در سال 1303 هجری شمسی در یک خانواده متدین علمی و مذهبی در قریه چایله ولسوالی بلخاب ولایت سرپل دیده به جهان گشود در سن سه سالگی مادر گرامی اش را از دست داد.
  2. تحصیلات ابتدایی و متداوله را نزد پدرش مرحوم آیت الله  سید عادل بلخابی و ملا ابراهیم کوهستانی که از جمله اساتید برجسته زمان بوده اند آموخت و سپس تحصیل علوم دینی را در مدرسه علمیه سر ولنگ دره صوف و مدرسه علمیه دهن شرط و مدرسه زارع یکاولنگ دامه داده و در سال 1326 هجری شمسی ازدواج نمودند و در سال 1329 هجری شمسی با وفات عالم ربانی و جلیل القدر مرحوم آیت الله سید عادل به سوگ پدر می نشیند.
  3.  در سال  1336 ه ش جهت ادامه تحصیل علوم دینی عازم نجف اشرف شدند و در کنار مضجع نورانی امام العارفین علی بن ابی طالب علیه السلام در حوزه علمیه نجف اشرف به مدت شش سال مشغول ادامه تحصیل در نزد مراجع عظام چون آیت الله العظمی حکیم رح  آیت الله العظمی شاهرودی و آیت الله العظمی بروجردی میگردد و بعد از سپری نمودن سطوح عالیه در سال 1343 ه ش عازم کشور و به آغوش گرم وطن در زادگاه خویش برگشته مشغول تدریس و تبلیغ علوم دینی و مکتب اهلبیت میشوند.
  4. مدارس که ایشان تدریس نمودند:

الف: مدرسه علمیه دهن شرط

ب: مدرسه علمیه دهنه ترخوج

ت: مدرسه علمیه خرماتخت

ج: مدرسه علمیه شاهمرد سانچارک

د: مدرسه علمیه امام صادق (ع) زوک

  1. دریافت وکالت نامه از آیت الله العظمی خویی در سال 1348 هجری شمسی آیت الله العظمی امام خمینی 1348 ه ش  آیت الله العظمی و جدانی فخر، آیت الله العظمی سید محمد حسینی شیرازی، آیت الله العظمی گلپایگانی، آیت الله العظمی سیستانی، آیت الله العظمی سید صادق شیرازی.
  2. در سال 1351 به قصد زیارت بیت الله حرام به مکه مکرمه مشرف شدند.
  3. در اوایل انقلاب اسلامی افغانستان علیه شوروی ایشان یکی از پرچم داران جهاد و مقاومت بودند. و جهت بسیج نمودند مردم در ولسوالی کوهستانات ولایت سرپل مسافرت نموده تا پیروزی مجاهدین در بخش های مختلف سمت والای رهبری را به عهده داشتند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی افغانستان زمانی که بین مجاهدین اختلاف داخلی پیدا شد ایشان از جمله اشخاصی بودند که ازین معضل رنج میبردند و همواره پرچم اصلاح گری را به دوش داشتند و درین راستا برای حل اختلافات داخلی دره صوف در راس هیاتی دو مرتبه در آن دیار مسافرت نمودند و همچنین به ولسوالی کشنده و منطقه عبدالگان برای اصلاح ذات البینی چندین مرتبه مسافرت نمودن و تمامی مردم ولسوالی بلخاب و ولسوالی های همجوار برای حل اختلافات و دعاوی فامیلی نزد ایشان مراجعه میکردند.
  4. بیش از بیست سال امام جماعت مسجد جامع ولسوالی بلخاب بوده و در تمامی مجالس و محافل عمومی که علما حضور داشتند نماز جماعت به امامت ایشان اقامه میشد.
  5. از آثار و خدمات ماندگار ایشان در راستای خدمت به اسلام و جامعه تاسیس مدرسه علمیه حضرت ولی عصر (عج) ترخوج مرکز بلخاب حسینیه و مسجد بزرگ در قریه چایله تاسیس و ساخت مسجد در کوچه بنی هاشم سه باب مسجد و یک باب حسینیه در قریه لرکرد میباشد.
  6. مرحوم حاج سید حسن عادلی بلخابی با این همه زحمت و خدمات شایان به مردم مومن سمت شمال افغانستان در عمر نود سالگی تاریخ 9 حوت 1393 داعی حق را لبیک گفته به لقا الله پیوست روحش شاد و یادش گرامی.

شعری از سید مهدی طیبی که به تاریخ 12-12-1393 برای  وفات ایشان سروده است.

 

دست اجل باز گلی زین جهان گرفت             از خاندان عدل یکی را نشان گرفت                      یک عالم که بود چنان کوکب سحر              این نعمت خجسته ز بلخابیان گرفت

آنکس که علم و معرفتش بود باعمل          هم مرد علم و مرد عمل توأمان گرفت

آنکس که علم و دانش او بود راهبر          بر مردم که راهی صلاح و امان گرفت

او سالها به کرسی تعلیم و تربیت            در حوزه های علمیه جاه و مکان گرفت

در کرسی قضاوت و حکم مبین دین         از حرف غیر حق زبان در دهان گرفت

اسمش حسن به خلق حسن خلقش حسن       از ارض کربلا حسین و عشق و جان گرفت

نزعش به چهارده و سی وشش زهجرت          همچون قمر خسوف نمود و خزان گرفت

در عاشر جمادی الاولی به خاک رفت            مهدی سوگوار برایش فغان گرفت

 

سید باقر عادلی 1396.5.10

تفاوت رهبری و مدیریت در چیست؟

۵ تفاوت مدیر و رهبر

سید احمد عادلی کربلایی بلخابی

الله ,آیت ,علمیه ,العظمی ,سید ,مدرسه ,آیت الله ,الله العظمی ,مدرسه علمیه ,در سال ,و در ,انقلاب اسلامی افغانستان

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

باحال و ردیف